Eigen e-mailinstellingen in Lijsteren installeren

In Lijsteren is het mogelijk om klanten e-mails te sturen vanaf uw eigen e-mailadres in plaats van het algemene Lijsteren e-mailadres. Klanten ontvangen dan hun orderbevestiging vanaf het e-mailadres dat aan uw lijstenmakerij gekoppeld is en het is dus ook mogelijk om op deze e-mail te reageren. Benieuwd hoe u deze e-mailinstellingen in Lijsteren kunt toevoegen? Wij leggen het hier uit.

Stap 1. Log in en ga naar instellingen

Log in in Lijsteren en ga naar instellingen. Helemaal onderaan de pagina staat een blauwe knop met 'eigen uitgaande mail instellen'. 

Stap 2. Vul uw e-mailgegevens in

Klik op de knop 'Eigen uitgaande mail gebruiken' en vul het wachtwoord van uw account in. Daarna klappen er een aantal invulvelden open:
  • Server-host uitgaande mail: hier vult u de server-host van uw email in. Deze kunt u in uw instellingen vinden. Een voorbeeld van Outlook is: outlook.office365.com
  • Gebruikersnaam (e-mailadres): hier vult u het e-mailadres in die u wilt gebruiken
  • Wachtwoord: het wachtwoord die bij uw e-mailadres hoort
  • Port: Vul hier het nummer in de bij uw beveiliging past, deze vindt u bij de instellingen van uw e-mail.
  • Beveiliging: Hier kunt u kiezen uit TLS of SSL. In de instellingen van uw e-mail kunt u terugvinden welke beveiliging u moet kiezen. Hier staat ook het nummer dat bij 'Port' ingevuld moet worden.

Stap 3. Verbinding controleren

Klik op de knop 'verbinding controleren' het systeem gaat nu controleren of er verbinding kan worden gemaakt met uw e-mail. Als dit succesvol is kun je rechtsboven klikken op 'Opslaan'.

Stap 4. Test e-mail sturen

Als de 3 vorige stappen succesvol zijn gelukt, adviseren wij een test mail te sturen door een order aan te maken.

Let op: vul hier bij de klant niet hetzelfde e-mailadres in die u gebruikt voor het versturen van e-mails. Doe dit met een e-mailadres van bijvoorbeeld uw collega.

Vragen over het installeren van uw eigen e-mailgegevens? Neem gerust contact met ons op.
Lars Vollaers
Heeft u vragen of interesse?
Neem gerust contact met ons op, ons team staat voor u klaar!