Handige functies in Lijsteren

Wij hebben een aantal handige en leuke functies in Lijsteren waardoor het calculeren nog eenvoudiger wordt. Niet iedere lijstenmaker is op de hoogte van deze functies en daarom lichten wij deze graag nog even toe.

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

1. Calculaties vergelijken

Wist u dat u calculaties met elkaar kunt vergelijken? Wanneer u een nieuwe calculatie aanmaakt en bij stap 1. een lijst kiest en bij stap 2. de afmetingen invult, kunt u onderaan naast optie 1 kiezen voor een nieuwe optie. Er verschijnt een pop-up waarin u kiest voor een nieuwe calculatie of u kunt de huidige dupliceren. Vervolgens kiest u voor de knop 'Nieuwe optie'. Daar vult u stap 1. en 2. weer in. Mocht u dat gedaan hebben, dan kiest u voor vergelijken onderaan het scherm. Dit kunt u met zoveel calculaties doen als u wilt.

2. Order status mail

Wist u dat u de klant een persoonlijke statusupdate mail kunt sturen? Wanneer u bij een order op de knop 'Update status' klikt, komt er een pop-up te voorschijn. Hier kunt kunt u zelf de status kiezen via de dropdown. Bij opmerkingen kunt u nog een persoonlijk bericht plaatsen. Om te zorgen dat de klant dan een mail ontvangt moet u de switch bij 'Verstuur mail' aanzetten. Daarna klikt u op de update knop. Let op; wanneer u bij opmerkingen geen persoonlijk bericht invult, maar wel de update mail verstuurd naar de klant, zal de klant in de mail een standaard tekst ontvangen waarin staat dat de status van deze order is gewijzigd naar de status die u heeft meegegeven.

3. Export van specifieke leverancier

Wist u dat u orders en facturen kunt exporteren van één specifieke leverancier? Wanneer u in het overzicht van alle orders bent, kunt u bij de dropdown alle leveranciers filteren op één specifieke leverancier. Vervolgens klikt u rechtsbovenin op de knoppen bestellijst en facturen exporteren. Daarna wordt er een uitdraai gemaakt van de calculaties door de door u gefilterde leverancier.

4. Meerdere calculators

Wist u dat er meerdere calculators in Lijsteren zitten? Niet iedereen valt het (meteen) op. Wanneer u een nieuwe calculatie aanmaakt, komt u meteen in het scherm met alle stappen die u moet invullen. Maar wist u wel dat helemaal bovenin tabjes zitten waar u kunt kiezen voor een andere calculatie? Zo kunt u Spieramen, Passe-partoutkarton, Glas, Wissellijst kiezen of een Overige calculatie maken.

5. Volgorde diensten bepalen

Wist u dat u zelf de volgorde van de diensten in de calculator kunt bepalen? In het overzicht van de dienst groepen kunt u naast het aanmaken ook eenvoudig de volgorde wijzigen. Dit doet u door de handlebars (het icoon met 3 strepen voor de naam van de dienst) te selecteren, ingedrukt te houden en te slepen naar boven of beneden. De volgorde in het overzicht wordt aangehouden in de calculator.
Mark IJmker
Heeft u vragen of interesse?
Neem gerust contact met ons op, ons team staat voor u klaar!