Met behulp van Lijsteren calculatiesoftware
Is het calculeren van de spieramen heel eenvoudig

Spieramen calculeren in Lijsteren? Zo werkt het!

De kwaliteit van spieramen is ontzettend belangrijk. Als een doek niet goed is gespannen op een spieraam, kan het krom gaan trekken. Met behulp van Lijsteren calculatiesoftware is het calculeren van de spieramen heel eenvoudig. In ons systeem staan spielatten van verschillende leveranciers waarmee u uw spieraam kunt calculeren. Ontdek hier hoe het werkt in verschillende stappen.

Let op: In een calculatie calculeren wij alleen met incourante spieramen, niet met courante spieramen.

1. Marges instellen

De eerste stap is het instellen van de marges. Selecteer de leverancier waar u uw spieramen wilt bestellen en kies bij categorie spieramen of spieramen incourant. Bij de categorie spieramen gaat het alleen om de courante spieramen. Dit zijn de vaste maten vanuit de leverancier. Na het kiezen van de leverancier stelt u de marge in die u wilt hanteren op de spieramen. Indien gewenst kunt u ook nog een starttarief of een minimumprijs instellen. Is het voor u onduidelijk waar het verschil in Lijsteren zit tussen courante en incourante spieramen? Wij leggen het hieronder uit.

2a. Courante spieramen selecteren

In een calculatie calculeren wij niet met courante spieramen. Courante spieramen zijn latten met vaste maten. Deze zijn wel te selecteren. Dit doet u door te gaan naar ‘nieuwe calculatie’ en dan naar ‘overig’. Hier kunt u een spieraam kiezen die u wilt bestellen.

U voegt hier alle latten toe die u nodig heeft om het raamwerk van een spieraam te maken. Het is hier ook mogelijk om de spielatten en de spietjes toe te voegen.

2b. Incourante spieramen calculeren

Staat het formaat voor uw raamwerk niet tussen de courante spieramen? Kies er dan voor om de incourante spieramen te calculeren. Hier kunt u de spieramen namelijk op maat bestellen. Dit doet u door te klikken op ‘nieuwe calculatie’ en dan ‘spieramen’. Voor de afmeting (bxh) van uw lijst in centimeters in, kies daarna de gewenste spielat en voeg tussenlatten of kruislatten toe. Daarna kunt u de calculatie opslaan of de producten toevoegen aan het winkelmandje.
Lennard Vos
Heeft u vragen of interesse?
Neem gerust contact met ons op, ons team staat voor u klaar!