Met behulp van Lijsteren calculatiesoftware
Is het calculeren van de spieramen heel eenvoudig

Spieramen calculeren in Lijsteren? Zo werkt het!

U bent er vast bekend mee, spieramen. Het is het raamwerk achter een schildersdoek. Het raamwerk bestaat uit verschillende latten die het doek op spanning kunnen zetten. Belangrijk dat dit van de juiste kwaliteit is, als een doek niet goed is gespannen op een spieraam, kan het krom gaan trekken. Met behulp van Lijsteren calculatiesoftware is het calculeren van de spieramen heel eenvoudig. Ontdek hier hoe het werkt in verschillende stappen.

1. Marges instellen

De eerste stap is het instellen van de marges. Selecteer de leverancier waar u uw spieramen wilt bestellen en kies bij categorie spieramen of spieramen incourant. Bij de categorie spieramen gaat het alleen om de courante spieramen. Dit zijn de vaste maten vanuit de leverancier. Na het kiezen van de leverancier stelt u de marge in die u wilt hanteren op de spieramen. Indien gewenst kunt u ook nog een starttarief of een minimumprijs instellen. Is het voor u onduidelijk waar het verschil in Lijsteren zit tussen courante en incourante spieramen? Wij leggen het hieronder uit.

2a. Courante spieramen calculeren

Courante spieramen zijn latten met vaste maten. Deze calculeert u door te gaan naar ‘nieuwe calculatie’ en dan naar ‘overig’. Hier kunt u de spieraam kiezen die u wilt bestellen.

U voegt hier alle latten toe die u nodig heeft om het raamwerk van de spieraam te maken. Het is hier ook mogelijk om de spielatten en de spietjes toe te voegen.

2b. Incourante spieramen calculeren

Staat het formaat voor uw raamwerk niet tussen de courante spieramen? Kies dan voor de incourante spieramen. Hier kunt u de spieramen namelijk op maat bestellen. Dit doet u door te klikken op ‘nieuwe calculatie’ en dan ‘spieramen’. Voor de afmeting (bxh) van uw lijst in centimeters in, kies daarna de gewenste spielat en voeg tussenlatten of kruislatten toe. Daarna kunt u de calculatie opslaan of de producten toevoegen aan het winkelmandje.
Savannah Nijkoops
Heeft u vragen of interesse?
Neem gerust contact met ons op, ons team staat voor u klaar!